Sertifiserte jordbærplanter

Plantene leveres i plugger med 66 planter i brettet. (Pluggvol: 0,040liter )

Ta kontakt for informasjon om priser og levering: Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, eller ta kontakt med oss på tlf.nr.: +47 35 95 65 50 eller e-post: post@sagaplant.no.

MINSTEBESTILLING: 1 brett à 66 stk (pr sort)

PRISER 2020:

Antall1 - 4 brett5 - 8 brett9 - 15 brett> = 16 brett (fom 1056 stk planter)
Pris pr. plantekr 23,-kr. 15,-kr 8,5Ta kontakt for pris

Sortsavgift kommer i tillegg på sorter merket med *:
Saga*: kr 0,35 pr plante
Florence*: kr 0,30 pr plante

Nobel*: 0,35 pr plante

LEVERINGER OVERVINTRA PLUGG -så tidlig som mulig vår 2020. SOMMERLEVERINGER FOM. UKE 28 - 2020

Sortsbeskrivelser

KORONA

Nederlandsk sort. Hovedsort i Norge i dag. Modner 2-4 dager før Senga Sengana og 4-6 dager etter Zefyr. Sorten er sterkvoksende, svak mot mjøldogg og øyeflekk, middels sterk mot gråskimmel. Bærene er store, lette og plukke, men vanskelig å hamse. Sorten gir stor avling. Bærstørrelsen reduseres med avlingsårene. Meget fin/god og aromatisk smak. Ypperlig konsumbær, men svak holdbarhet etter høsting. Egner seg ikke til industrien.

SAGA

Norsk sort godkjent i 2016. Kan være noen dager tidligere enn Korona. Gir meget gode avlinger, middels tidlig sort. Sorten ser ut til å ha moderat motstand mot mjøldogg. Opprett vekstform, med medium bladtetthet og medium vekstkraft. Store røde, litt brede bærmed god gjennomfarging. Kjernen er litt lysere rød. Smaken er meget god. Bæret er fastere og har bedre skallstyrke enn Korona, og har av den grunn bedre holdbarhet etter høsting enn denne. Saga er egnet til friskkonsum og til industri (konserveres).

FRIDA

Norsk sort. Modner 2-4 dager senere enn Koronna. Plantene er sterkvoksende. Når det gjelder sykdommer som mjøldogg, øyeflekk og gråskimmel har man ulike erfaringer/meninger, alt fra svak til sterk/meget sterk. Sorten gir god avling. Bærstørrelsen er god og bærene er godt gjennomfarget, faste og med god syrlig smak. Egner seg godt til konsum.

FLORENCE

Engelsk sort. Modner 10-14 dager senere enn Korona. Gir god avling. Moderat vekstkraftig, middels bladtetthet og rett oppadvoksende. Lett synlige bær som er lette å plukke. Sorten er utsatt for frost. Bør sannsynligvis ikke dyrkes i Nord Norge og høyt over havet da sorten vil ha problemer med å danne blomsteranlegg. Generelt god sykdomsresistens, noe utsatt for øyeflekk. Store(litt lyse) røde bærmed fin kjegleform. Bærene er gode på smak, har fast fruktkjøtt og god skallstyrke. Dette gir god holdbarhet. Florence er egnet til friskkonsum - fin sort til å forlenge sesongen med.

RONDO

Den remonterende sorten Rondo, er en krysning mellom Elan og Frida. Rondo har et høyere avlingsnivå (400-500g/plante) enn Korona. Smaken er på lik linje, eller bedre, enn Korona. Rondo har større bær enn Korona, men svakere skall. Bæra er mørke. Kan være utsatt for mjøldogg.


POLKA

Nederlandsk sort. Modningstid er middels tidlig, 1-2 dager etter Korona. Søtsyrlig og god smak, pent utseende på bærene. Bærstørrelsen er middels store, mørk bærfarge også innvendig, middels fast og rimelig god holdbarhet. Lett å hamse. Sorten er relativt sterk mot mjøldogg og gråskimmel i tillegg til at den er meget vinterherdig. Egner seg til selvplukk og er god til konsum. Noe brukt til industrien.

NOBEL

Nobel er en sort fra Graminor. En oppreist plante som er sterk mot sykdommer. Nobel er 4-6 dager tidligere enn Korona, og kan konkurrere med den på smak. Den er holdbar og bærene er jevne og pene. Størrelsen holder seg gjennom sesongen. 


Bestillingsskjema

SORTER:

apple

apple