Stikkelsbær

Ribes uva-crispa

Sortene er rangert etter modningstid, fra tidligst til senest moden. For tiden har vi sortene ´Invicta`, ´Tatjana` og ´Pax` inne for salg. Vi arbeider med å utvide vårt sortiment med ´Xenia`, ´Mucurines`og ´Martlet` innen 2018.

'Invicta'

Plantene har kraftig opprett vekst og kraftige torner. Sorten når raskt sitt potensial som busk og kan dyrkes i espalier. Bærene er store, ovale og som modne får de en lys gul farge. God og mild smak. Høyt avlingspotensial. Sorten er sterk mot sykdommer, men kan være utsatt for Phytophthora infeksjon.

'Xenia'

Kryssing mellom ´Invicta` og en ukjent rød sort fra den Tsjekkiske republikk. Plantene har kraftig opprett, eller litt hengende vekst og svake torner. Kan dyrkes som busk og egner seg godt i espalier. Bærene er medium store, ganske runde og har få hår. Som modne får bærene en rød/lyserød farge. Høyt avlingspotensial og god frisk smak. Middels resistent mot bladsykdommer.

'Tatjana'

Russisk sort, med store, gulgrønne bær. God avling. Vinterherdig og sterk mot sykdommer. Opprett vekstform og få torner.

'Pax'

Plantene har middels til kraftig vekst, med lange sidegreiner som har en tendens til å bøye seg. Få torner. Bærene er middels store, hårete og som modne får de en rød farge.

'Mucurines'

Plantene har kraftig opprett vekst, med mye torner. Bærene er middels store, uten hår og som modne har de en grønn farge. God smak som kan minne om kiwi.

'Martlet'

Plantene har kraftig vekst og kraftige torner. Bærene er hårløse og som modne har de en rød/mørk rød farge. Høyt avlingspotensial med store bær.

'Invicta'
'Invicta'
'Tatjana'
'Tatjana'
'Martlet'
'Martlet'